Kategórie
 
 
 
 
 

Blog

Pri výbere vhodného kalového čerpadla si musíme rozmyslieť, aké medium budeme čerpať. Hlavne podľa charakteristiky čerpanej kvapaliny môžme nakonfigurovať správny typ kalového čerpadla.


Ďalším dôležitým údajom je miesto inštalácie čerpadla. Do žúmp, septikov, tlakových kanalizácií sa spravidla používa ponorné kalové čerpadlo. Povrchové kalové čerpadlá nachádzajú využitie pri vyčerpávaní kalových jám, odvod kalov a splaškov do vyššie položenej kanalizácie, v priemyselných aplikáciach a podobne.

 

V popisoch čerpadiel na stránkach predajcov sa uvádzajú  parametre čerpadiel v maximálnych hodnotách. Hlavne výtlak a prietok čerpadla. Je to z dôvodu, že výrobcovia čerpadiel nerátajú s tlakovými  a prietokovými stratami, kedže nepoznajú dlžku a prevýšenie rozvodov v konkrétnych inštaláciách. Ozrejmíme vám ako správne vytipovať parametre čerpadla aby ste dostali z čerpadla dostatočné množstvo vody v požadovanom tlaku. Návod je možné použiť pre ponorné aj povrchové čerpadládomáce vodárne.

 

V dnešnej dobe je veľkou výhodou mať vlastnú studňu, hlavne v prípade ak máte záhradku, alebo viete vodu zo studne využiť na zásobovanie domu úžitkovou alebo pitnou vodou. Samozrejme vlastná studňa prináša aj finančný efekt v podobe úspory peňazí za mestskú vodu, čo pocítite hlavne ak používate studňu na zalievanie záhrady.

Pred kúpou samotného čerpadla do studne alebo vrtu si musíme zodpovedať pár otázok :

 

Zakúpili ste čerpadlo do studne a potrebujete ho rozchodiť ? Pri inštalácii ponorného alebo povrchového čerpadla na vodu platí pár zásad, ktoré je treba dodržať. Pri nesprávnej  inštalácii môžu vznikať problémy s dodávkou vody a v najhoršom prípade môže prísť k poruche alebo poškodeniu čerpadla. Veríme že po správnom nainštalovaní čerpadla alebo vodárne vám bude zariadenie slúžiť k vašej maximálnej spokojnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia